YAMAHA TOWNMATE T80 FORUM
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Top posting users this month
No user

Top posting users this week
No user

Who is online?
In total there is 1 user online :: 0 Registered, 0 Hidden and 1 Guest

None

[ View the whole list ]


Most users ever online was 237 on Fri 17 Sep - 12:50
Latest topics
» Hello Everyone!
Indicators on townmate EmptySun 27 Feb - 15:59 by ProfTom

» T80 variation ?
Indicators on townmate EmptyWed 8 Dec - 20:09 by steve9e

» Indicators stopped working
Indicators on townmate EmptyThu 2 Dec - 19:54 by JohnW

» Motor Cycle Weekly Review
Indicators on townmate EmptyWed 1 Dec - 14:34 by jeeves1275

» Oil Drain Plug Damage
Indicators on townmate EmptyWed 1 Dec - 9:53 by jeeves1275

» Hi, new member...
Indicators on townmate EmptyTue 30 Nov - 10:50 by jeeves1275

» Maisey my T80
Indicators on townmate EmptySun 3 Oct - 18:01 by mark.l

» Nearly New member
Indicators on townmate EmptySun 26 Sep - 3:40 by Whatsisname

» 1997 T80 - Time to Sell
Indicators on townmate EmptyTue 7 Sep - 14:42 by JohnW


Indicators on townmate

3 posters

Go down

Indicators on townmate Empty Indicators on townmate

Post  Deano@home Sun 11 Jul - 13:32

Hi anyone help me as my indicators won’t work on my townmate t80 1991 when the brakes are pressed. Work fine when not pressed I’ve installed a new battery and still the same. Thanks

Deano@home

Posts : 2
Join date : 2021-07-11

Back to top Go down

Indicators on townmate Empty Re: Indicators on townmate

Post  JohnW Wed 14 Jul - 12:57

Deano@home wrote:Hi anyone help me as my indicators won’t work on my townmate t80 1991 when the brakes are pressed. Work fine when not pressed I’ve installed a new battery and still the same. Thanks

Common problem with Townmate, but make sure all connections are good, pull out connecting plugs and spray with contact cleaner. As long as they work with engine running they will pass MoT. You could try a new flasher unit http://www.wemoto.com.au/bikes/yamaha/t_50_townmate/86/picture/flasher_relay/ You could also try a lower wattage 10/3 watt rear/stop light bulb https://www.motorcycleproducts.co.uk/6v-103w-stop-tail-rear-light-bulbs/1/018261?bike=31158

JohnW

Posts : 1360
Join date : 2011-10-29

Back to top Go down

Indicators on townmate Empty Re: Indicators on townmate

Post  Deano@home Wed 14 Jul - 14:28

Thank you

Deano@home

Posts : 2
Join date : 2021-07-11

Back to top Go down

Indicators on townmate Empty Same problem

Post  andrewp Mon 9 Aug - 11:06

Yes, had the same problem with mine so ended up going to LED indicator bulbs, LED tail/stop bulb and LED suitable flasher unit. It is OK but not brilliant. Curiously, whereas with the old set up the indicators would work well at high engine revs but stop at low revs when the brake was aplied, now it is almost the reverse. Work brilliantly at low revs but when at speed and I indicate the flasher unit seems to get in a panic and flashes at a random rate. All part of the Townmate experience.
I'm just off to regrease the bevel drive, I might be some time....
andrewp
andrewp

Posts : 49
Join date : 2015-11-16
Age : 67
Location : Kidderminster

Back to top Go down

Indicators on townmate Empty Re: Indicators on townmate

Post  JohnW Thu 19 Aug - 8:41

Deano@home wrote:Hi anyone help me as my indicators won’t work on my townmate t80 1991 when the brakes are pressed. Work fine when not pressed I’ve installed a new battery and still the same. Thanks

Common problem with Townmate, but make sure all connections are clean, good earths, and that you gave correct bulbs in indicators, should be 10 watt.

JohnW

Posts : 1360
Join date : 2011-10-29

Back to top Go down

Indicators on townmate Empty Re: Indicators on townmate

Post  Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum